Таксиметровите шофьори отново излизат на протест. Те са недоволни от държавното пренебрежение към сектора им. Отново настояват за опресняване на принципите, по които се формира тарифата им, както и засилване на контрола спрямо стоянките. Чест проблем е спирането на граждани на местата, предвидени за такситата. 

"Протестът ще бъде днес на ул. "Московска" пред Общината. Те не искат да разговарят с нас. Ние ще продължаваме с протестите. Управлението е алогично. Казват, че оставят пазарът сам да се регулира. Но как да се регулира сам, като има закон за формиране на тарифите. Този закон трябва да предпази шофьорите от формирането на ниски цени. Лошо е ние да казваме как трябва да бъде. Държавата има своите изградени органи, които получават заплати. Нека бъдат така добри да си свършат работата", подчерта Драгомир Петков от Националния таксиметров синдикат(НТС). 

Той наблегна на това, че след като живеят в Европа, търсят средноевропейски цени. Разходите на таксиметровите шофьори са средноевропейски – искат и доходите им да са средноевропейски. 

"Мястото за изчакване на клиенти е нашето работно място. Нека да се уважава. Настояваме за повече регулация, защото иначе ще настане законът на джунглата. Готови сме дори на гладна стачка", посочи още той в "България сутрин". 

Малин Господинов от Националния таксиметров синдикат отбеляза, че от началото на септември пишат до транспортната комисия, но не получават никакво внимание и никакъв отговор. 

"Трябваше да се изготви доклад, за който държавата плати, но никой не го коментира. В момента минимална тарифа не е въведена. Общината въведе само таван. Такситата са малък, дори среден бизнес. Който не би следвало да се регулира от държавата. Но се. Законите целят да ни предпазят от дъмпинг, но законите не са обновени. Никой не се съобразява със стоянките. Тези места са отредени за нас, за да не пречим на движението и гражданите. Не бива да бъдем оставяни да работим извън закона. Готови сме да направим национален протест. Поскъпването на хляба се отразява и на нас", заяви той пред Bulgaria ON AIR.