Арестуваните в Бургас двама украинци, единият от които дори вече е придобил и статут на бежанец у нас, се оказаха професионални домови крадци, известни и в родните си места. Регистрирани са за множество кражби, и двамата са изтърпявали присъди на територията на родината си, пише Флагман.

След започването на войната там са дошли у нас с молба за закрила. Нямат семейства. Препитават се изцяло от кражби, а бургаските полицаи са „умили“ очите на своите колеги от София и Варна, където украинският тандем се е подвизавал това лято.

Намиращите се в бургаския арест чужденци са „избомбили“ 10 апартамента в жк. „Славейков“ и един в жк. „Изгрев“, атакували са на случаен принцип. Нямат помагачи у нас, които да им подсказват къде си струва да проникнат.

При разпитите им, които текат и в момента, категорично е доказано, че са „самостоятелна бойна единица“. В противен случай биха проплакали доста богаташи в жк. „Лазур“ и ЦГЧ.

 

От апартаментите в този два жилищни комплекса са задигнати над 150 хил. лв., както и злато. Интересували са ги само пари и златни накити. Количеството на отмъкнатия благороден метал все още се изчислява. Разполага ли са с набор от къртачи и огромно количество заготовки за ключове.

Сменяли са квартири във Варна, София и Бургас. Според наш източник, „инструментите“ им не са придобите на наша територия и явно са минали границата към България заедно с тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук