Хотелиери и украински граждани протестират в Слънчев бряг. Те се събраха в една от почивните бази, в която са настанени 150 бежанци, съобщава кореспондентът на БНР в Бургас Даниела Костадинова.

Освен че по новата програма за хуманитарно подпомагане на хората от Украйна са спрени средствата за храна, протестиращите питат къде да отидат украинските граждани, принудени да напуснат хотелите, които са затворили след началото на месец ноември.

Пред нов казус са изправени хотелиерите и украинските граждани в Слънчев бряг. Няма данни колко хотела са затворили, но в началото на месец ноември част от украинските бежанци са били принудени да се преместят в други бази.

 

Снимка: БНР

 

Според новото постановление на Министерския съвет и в новата програма за хуманитарно подпомагане обаче е написано, че след 1 ноември хотелите нямат право да регистрират и приемат нови бежанци. Ако те все пак ги настанят в базите си, средства за тях няма да получат.

Украинските бежанци реват за хотели в Приморско, местните жители са бесни: Те завзеха всичко!

На протеста имаше възрастни жени, които заявиха, че остават на улицата и не знаят какво да правят. Продължава и проблемът с изхранването на украинските бежанци. Хотелиерите са поискали от тях да плащат по 5 лв. на ден за храна, но повечето от тях нямат тази възможност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук