Минусовите температури сковаха и София. За тези, които не успяха да отидат до ски пистите, оказва се, че улиците също са подходящи за практикуване на зимен туризъм. И докато за едни снегът и белотата на улиците се вижда романтична, то за други на преден план остава негативната страна на студа.

Софиянци са неуморни в намерението си да покажат града от всяка гледна точка.

В групата „Забелязано в София“ във  „Фейсбук“

бяха публикувани десетки снимки от граждани, които показват резултата от лошото време.

(коментарите на хората са публикувани без редакторска намеса)

„19:09 ч. Автобус 54 замръзна и отвътре...... за това ли искате 1.60 лв. ??? Тук вътре е -11 градуса, а шофера пести нафтата за отопляване“, пише гражданин, който е качил снимка на замръзнал и отвътре автобус от градската мрежа.

Източник: Facebook, Забелязано в София

Независимо от температурите в тях, голяма част от автобусите се превърнаха в спасителен подслон за бездомни животни, които избягаха от студа именно в тях.

Източник: Facebook, Забелязано в София

Пътуването на животните пък не притеснява столичани, които дори решиха да ги поглезят:

„Това мило животинче днес се качи в тролей 2 самичко и седна до мен и пропътува целия път гушнато. След ставането ми се намести на двете седалки и продължи пътя си!“, пише загрижена за животните столичанка.

Източник: Facebook, Забелязано в София

Трети обаче просто опитаха да се забавляват. И докато едни се спускаха с шейни, то други измислиха по-нетрадиционен снежен човек.

Източник: Facebook, Забелязано в София

Източник: Facebook/Вести бг