Светлините на официалната Коледната елха на София ще бъдат запалени тази вечер точно в 18.00 ч. Живото дърво се намира в градинката на хотел Рила, високо е над 15 метра и за втора поредна година ще бъде акцент в коледната украса на столицата. Елхата е украсена с гирлянди с дължина около 5 км. , над 15 000 лампички и около сто панделки и фенери.
 Празничната програмата за включване на светлините на столичната елха ще започне в 17.30 ч.и е организирана от общински културен институт „Средец” Сред най- атрактивите изпълнения са жива статуя „Коледен ангел” и танцуващи „Коледни звезди”. Под погледа на Дядо Коледа и Джуджетата Шарени улични артисти и аниматори ще въвлекат в празника активно публиката. В програмата ще се включат доброволци от шест държави – Франция, Испания, Германия, Дания , Люксембург и Литва. Те са в София от няколко седмици по младежка програма на Столична община и партньори в създаването на фест-студио за уличен театър . 
Специален гост на празника ще бъде голямата българска актриса Стоянка Мутафова, носител на тазгодишната специална награда на Столична община за ярки постижения в областта на културата. На церемонията по запалване на празничните светлини ще бъде и зам. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.   Празникът ще завърши с букет от цветни илюминации в небето над София. /БЛИЦ