Много често не сме наясно, че отделни елементи са "емоционални вампири", които крадат положителната енергия и застрашават мира и хармонията в дома.
За да цари позитивна енергия във Вашия дом, освободете се от следните неща:

1. Пукнати чинии, чаши и други съдове - такива съдове носят лоша енергия на всеки, който ги използва, твърдят Фън Шуй експертите. По-добре да си купите евтин нов, който да използвате, отколкото скъп и повреден.

2.Празни съдове за кафе или захар - На всеки му се случва понякога да остане без запаси от храните, които ежедневно използва. Въпреки това, съдовете, в които се съхраняват подправки не би трябвало да бъдат празни, защото празните съдове в кухнята засягат щастието и хармонията в дома.

3. Стари вестници, списания, книги и хартии - Фън Шуй експертите съветват щом прочетете вестниците да изхвърлите в кошчето. Ако събирате стари вестници или книги, съхранявайте ги на рафта, а не на пода или в ъгъла на стаята.

4. Обувки пред врата - независимо дали са подредени пред спалнята или някоя друга, тези обекти са истински "енергиен вампири3 особено ако са мръсни.

5. Мръсни дрехи в ъгъла на стаята - това е една от най-важните неща, за което експертите предупреждават. Може би е най-лесно да изхвърлите мръсните дрехи на пода или на някой ъгъл, но на това място изчезва и цялата положителна енергия от дома.