В края на миналата година за първи път през последните години постъпилите в Българската армиявоеннослужещи са повече от напусналите. Въпреки това недокомплектът на кадрови военнослужещи в армията остава около 20 на сто. Това каза на пресконференция в Ямбол заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, предава "Дарик".
 

От бюджета на министерството на отбраната за 2018 година са отделени средства за допълнително попълване на 1300 длъжности. През периода 2019 - 2021 година са предвидени средства за постъпването на 800 военнослужещи всяка година, допълни заместник-началникът на отбраната.
 
По повод на националната информационна кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" генерал-лейтенант Димитър Илиев заяви, че толкова мащабни действия се провеждат за първи път у нас. Кампанията протича при висок интерес от гражданите и главно от младите хора.
 
Увеличени са подадените заявления за участие в конкурсите за попълване на свободните войнишки длъжности в сухопътните войски, във военноморските сили, в стационарната комуникационно-информационна система, в националната гвардейска част и в 68-ма бригада "Специални сили".
 
Информационната кампания е започнала на 7 февруари и ще продължи до 29 октомври, като премине през 29 градове на страната, посочи генерал-лейтенант Илиев.