"Съмняваш се в моите способности на камикадзе ли?". Това е написал 39-годишният Тодор Владимиров няколко дни преди да изчезне в дебрите на Стара планина. Русенецът се е изгубил в неделя през нощта и от понеделник няма никаква връзка с него.

Последно Тодор  е бил в района над хижа „Васил Левски“, на връх Жълтец. Той е спал в палатка и е тръгнал към връх Ботев. Владимиров е планирал изкачването още преди седмица. Изчаквал да натрупа сняг и температурите да паднат до - 10. "Ако няма риск за живота - не  е интересно!", пише търсачът на силни усещания на своя позната във Фейсбук. 

Според него тръпката е да бъде много студено и да се наслаждаваш на студения зимен пейзаж. Русенецът цитира и теорията на нациста окултист Ханс Хербигер, според който Луната ще падне върху Земята и ще настъпи Апокалипсисът. "Ще оцелеят само най-силните, най-добрите, избраниците и на тях ще е усъдено да видят картините на края на света", пише Хербигер.


Чатът показва, че Владимиров не се е съмнявал в способностите си на опитен планинар, но за сметка на това не е разполагал с много добра екипировка. 

Времето в района е много лошо, температурите падат под -10 градуса, а издирването е изключително затруднено. Съпругата на Тодор се надява липсата на връзка с него да се дължи на паднала батерия и се моли да не е изчезнал в преспите.