Няма данни за грубо нарушаване на изборния процес. Това заяви в ефира на Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев запитан какво мисли за евентуално касиране на вота в София от Мая Манолова.

"Мая Манолова загуби политически вид. Всички бяха срещу нас, нормално е да се консолидират. Когато има една политическа сила, трябва да има приемственост", каза той и добави, че според него дясното губи физиономията си.

"Самото управление предразполага износване и ерозия. Анализ трябва да бъде правен отвъд конюктурата. Социалната и политическата ситуация е динамична. Обществените възприятия се променят", смята той.

"Резултатите от тези избори няма как да бъдат сравнявани с предишните. При избора за местна власт е по-различен. Огромно значение имат конкретните лица", заяви той и добави, че анализ трябва да бъде правен област по област и община по община.

"Властта е много тежък товар и ако нямаш здрави плещи, вместо да станеш по-висок, ставаш по-нисък", каза Дончев.

"В някои от структурите направихме промени в последния момент. Това е много рисково. Това в дебелите учебници е напълно забранено.  И в Русе и  в Ямбол случаят беше такъв", заяви той.


ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!