В повдигнатите обвинения няма нищо, с което обществеността вече да не е запозната и което да не е обсъждано многократно в публичното пространство – отново става дума за плащане на част от сумата за покупката на ПФК ЦСКА чрез средства на Кремиковци АД. Това се казва в официално съобщение на ръководството на клуба във връзка повдигнати обвинения срещу президента на ПФК ЦСКА ЕАД Александър Томов, който също е в ръководството.
По указание на собственика Прамод Митал и с решение на Кремиковци АД, 7 милиона евро от общата сума са заплатени с възможност за обратно изкупуване и връщане на сумите в Кремиковци. Забавянето на връщането на тези суми по никакъв начин не засяга господин Александър Томов.  Напротив, по негова инициатива бе направено предложение до синдиците на Кремиковци АД, сумата да бъде върната обратно, което е подкрепено от Прамод Митал.
Първоначалното обвинение за длъжностно присвояване на 3,49 милиона все още не е снето, въпреки че сумата е безусловно покрита от собственика, заявяват в официалното съобщение на ЦСКА.
Безусловно е доказано, че нито един лев не е бил присвоен лично или в полза на което и да било трето лице, или с други думи – липсва каквото и да е присвояване, е другият аргумент на Томов.
Интерпретацията, че сумата от 7 милиона евро е равна на 29 милиона лева, е свързана с произволната и абсолютно невярна оценка на използваните фондове за обезпечение, оспорва той. 
По никакъв начин използването на тези средства, които са мъртъв капитал, не е навредило на текущата дейност на Кремиковци АД. За това говори и фактът, че за цялата 2007 година Кремиковци АД няма неизплатени заплати, няма неизплатени задължения към Булгаргаз и НЕК и всички задължения на предприятието към бюджета са върнати.
Необяснимо е защо анонимни източници от прокуратурата и следствието разпространяват подобна информация, след като е ясно, че в този случай няма и елемент на корупция или лично облагодетелстване. Това е признато от всички следователи и наблюдаващи прокурори.
Абсурдно за европейската правораздавателна практика е да се прави пропаганда от до-съдебни производства и да се прави опит за отклоняване на общественото внимание от най-важните политически и социални въпроси.
Господин Александър Томов нито е присвоил, нито е отклонил средства от Кремиковци АД, а е извършвал напълно законни операции на база на съответните решения на собственика и УС на предприятието. За това са единодушни и българските и чуждестранните адвокати. Очевидно е, че зад медийните изяви по подобни теми стоят други интереси и това поставя в недобра светлина цялата ни съдебна система, коментират в официалното съобщение.
Десетките проверки доказаха, че в ПФК ЦСКА няма никаква корупция, а покупката на акциите на дружеството е станала изцяло под контрола и според указанията на Прамод Митал. Това обаче по никакъв начин не засяга футболния клуб и неговото ръководство. Убедени сме, че в крайна сметка правдата ще възтържествува, заключават от ръководството на ЦСКА.
БЛИЦ припомня, че срещу бившия главен изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов е повдигнато ново обвинение за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление, научи по-рано днес БЛИЦ от заместник-градския прокурор Роман Василев. Срещу бившия главен изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов е повдигнато ново обвинение за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление, научи БЛИЦ от заместник-градският прокурор Роман Василев. 
Обвинението е във връзка с това, че "Кремиковци" е бил ощетени с 29 милиона лева. Става дума за извършени разпоредителни сделки с хвостохранилище на комбината, което е имотекирано за покупката на ЦСКА. Обвинението е по член 203 от НК за присвояване в особено големи размери.
Заедно с Томов са обвинени и Божко Бонев, директор на "Финметал" и Иван Иванов, член на УС на "Кремиковци".
На Иван Иванов е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева, а на Бонев – 3500 лв. /БЛИЦ