Знакови личности от Бургас се обявиха в подкрепа на кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков-Невяна Митева.


Сред 12-те известни бургазлии, доказани професионалисти в своята сфера, изпъкват имената на композитора Стефан Диомов, певицата Тони Димитрова, актьора Юрий Ангелов, художника Живко Иванов, дългогодишния журналист и настоящ зам.-кмет Диана Саватева, университетски преподаватели и уважавани лекари.

Ето отвореното писмо, което те изпратиха до Флагман.бг:

"Ние, граждани на Бургас, с различни професии и житейски възгледи, намираме за необходимо да се обединим в подкрепата си за кандидат-президентската двойка - професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева.

В тяхно лице виждаме една спокойна сила, необходима на България повече от всякога, днес, когато сме изправени пред здравна, енергийна, икономическа и демографска криза.

На два последователни парламентарни избори, мъдрият български народ чрез вота си каза на своите политици: „Освен всички останали кризи, добавяме ви и политическа“!

Каза им: „Трябва да спрете разделението, да се обедините в името на общото ни добруване“!

За жалост твърде малко от политиците чуха този категорично ясен призив на българите. Сред малкото чуващите и виждащите са именно полковник Митева и професор Герджиков.

Тяхното волеизявление за единение на нацията, независимо от политическите различия на хората, е правилното и спасителното за България в този момент. Те гледат отвъд политическата конюнктурност - там, на където сме отправили поглед и ние, загрижени за нашите деца, за поколенията, които идват след нас!

И понеже живеем в едно от най-красивите кътчета на България, което редом с природните и човешките си красоти, се слави и с лечебната си поморийска кал, позволяваме си да окуражим професор Герджиков и полковник Митева с прозрението, че калта, дори политическата, често е лечебна.

Хората се нуждаят от мъдро лечение на заболелите им от разделението души. Ние вярваме, че кандидат-президентската двойка Герджиков-Митева са лечението, от което всички се нуждаем!

Успех, Невяна!

Успех, професоре!

Стефан Диомов – композитор

Тони Димитрова – певица  

Юрий Ангелов  - актьор     

Живко Иванов  - художник

Добрин Вътев – художник

Диана Саватева – дългогодишен журналист, настоящ зам.-кмет на Бургас

Проф. Желчо Стефанов – университетски преподавател в „Проф.д-р Асен Златаров“

Проф. Иван Димитров – университетски преподавател в „Проф.Асен Златаров“

Доц. Петранка Пипева – университетски преподавател

Д-р Даниела Люцканова  - реаниматор в УМБАЛ-Бургас

Д-р Снежана Гаврилова  - специалист „Вътрешни болести“

Милен Георгиев  - футболна легенда"