Втори ден на консултации при президента преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

Предвидени са срещи с последните три партии в парламента. Първа от тях е ИТН. В 9 часа Румен Радев ще се срещне с представители на „Има такъв народ“. Тошко Йорданов, Ива Митева, Виктория Василева са представителите на формацията, които ще се срещнат с държавния глава.
 


 


 


 


"Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната. Убеден съм с опита, особено от изминалата година, вече може да допринесете още повече за това.
 

"Вашата политическа партия вече е част от промяната. Убеден съм, че с опита, особено от изминалата година, вече имате ясна представа за предизвикателствата от едно ново управление", започна Радев.

Държавният глава отново похвали двете си служебни правителства. "Те стабилизираха страната, но и показаха, че с общи усилия могат да бъдат изчистени различията", каза още той.
 


От своя страна Тошко Йорданов коментира, че са склонни на компромиси.

"Ние заявихме отдавна, Слави Трифонов отдавна заяви, че ще направим всичко възможно да има едно нормално правителство, защото предизвикателствата пред страната са големи. Ние ще спазим думата си, ще продължаваме да бъдем такива, каквито сме.
 


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Ние знаем, че всяка една партия трябва да направи компромиси в името на общата цел. Така или иначе моделът ГЕРБ още не е разграден", посочи още той.

Ние ще бъдем предвидими и лоялни партньори. Знаем, че в момента е важно да се надмогне личното его“, заяви Тошко Йорданов.