Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно. Днес сме съсредоточени върху споразумението. Нощес го получихме и го разгледахме с групите ни. това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговорите при президента Румен Радев. 

"Имахме няколко бележки, срещнахме се веднага, обсъдихме ги и до довечера ще продължим с това да изчистим коалиционното споразумение. Знаете, че сме последователни. Не искаме да коментираме, докато не стане факт", обясни тя. 

"Има предложение за структура, министерства, функции и ресори. Виждам, че върви информация, че ще има министерство на държавните предприятия и не фигурира такова нещо. Ще има министерство на икономиката и индустрията. Утре имаме Национален съвет и ще обсъдим първо с колегите си там, а след това с коалиционните ни партньори", допълни Нинова. 

"Утре ще обсъдим структурата и имената, предложени от БСП, за министри. Няма как да говорим сега. Бюджетът е обсъждан и преди с коалиционните ни партньори и сега с президента. Започнахме вече в някои детайли и в по-важни части да говорим, защото няма да имаме време в парламента. Удовлетворени сме, че приеха да се повиши дефицита на 4%, както и част от мерките, които разписахме по време на експертните разговори. Настоявахме да се приеме бюджет до края на годината, но осъзнаваме, че може би няма да се случи и ще се приеме през януари", каза още тя. 

Нинова изтъкна, че с БСП и Радев са обсъждали предимно бюджета. 

"Има политики за 4-годишен мандат, остава да си свършим работата, така че да изпълним този мандат", обясни още лидерът в оставка на БСП. 

"Ние разкритикувахме служебният здравен министър и искахме оставката му заради въвеждането на зеления сертификат или по-точно начинът, по който го въведе. Не сме критикували целия служебен кабинет", завърши Нинова.