Центърът за градска мобилност (ЦГМ), съвместно с екипи на СДВР ще дебнат за спазване на протиепидемичните мерки в градския транспорт, включително метрото. Служители на столичният инспекторат и униформени пък ще следят за маски и спазване на дистанция в магазините. Това гласи заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Официално: Излезе най-мразената от всички българи ЗАПОВЕД заради COVID-19

ЦГМ и полицията ще следят за спазването на мерките в закрити обществени места, в т. ч. лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др.

Органите на реда съвместно със Столичния инспекторат пък ще следят за дистанция, маски или шлемове в магазините. 

Кметът нарежда да се предприемат необходимите действия и да създадат необходимата организация, за създаване на нарочни екипи, които да извършват проверки.

Заповедта на Фандъкова може да видите ТУК.


БЛИЦ припомня, че по-рано днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде друга спешна заповед, свързана с коронавируса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!