Състоянието на язовирите в цялата страна е тема, която всички следят, защото едва ли има българин, който да иска да го сполети съдбата на перничани - да остане без вода и на режим. Преди БЛИЦ публикува притеснителни снимки от язовирите "Върбешки" и "Жребчево", които взривиха мрежата.

Оказа се, че и с монтанския язовир "Огоста" се случват доста неприятни събития. Появиха се фотоси, които показаха как мистерия във водоема извади незнайна огромна машина, а вчера пък намериха десетки трупове край язовирната стена.

Сега обаче "Метео Балканс" (Meteo Balkans) публикува сателитна снимка, която показа какво е истинското състояние на язовир "Огоста".

"Една "специална" сателитна снимка! Но защо е толкова специална?", това написаха от "Метео Балканс" и публикуваха въпросния кадър.

"Тук се използва различен метод на заснемане на земната повърхност - независимо дали е облачно времето... Виждаме язовира заснет на 15 май 2019 г. и 20 януари 2020 г.

На първата снимка лесно можем да видим, че язовирът е почти пълен и нека да сравним снимката от 20 януари 2020 г. Нека да не забравим, че Огоста сега е под 155 млн. куб. м.", пишат още от "Метео Балканс".

Освен това те публикуваха и още снимки, които показват какви гледки са се открити изпод отдръпналите се води на язовира, който в последно време намалява плашещо.Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната