Системно се осквернява гробищният парк в Асеновград. Асеновградчанка споделя за доста неприятна гледка на гробищния парк. Мариана Илиева е заснела видео, на което се вижда как няколко кози пасат цветята, оставени на гроб на покойник. Жената споделя, че животните се разхождат из гробището свободно и без никакъв надзор измежду паметниците. Те събаряли всичко и уринирали върху паметниците на починалите, пише Glasnews.bg.

"Оставени там, необезпокоявани, все едно това е някакво пасище. Но, нали, те не са виновни. Те са си просто животни, които опитват да задоволят нуждите си. Но това да се разхождат свободно точно измежду гробовете идва малко в повече. И то при условие, че балканът е съвсем близо. За мен това си е чисто "оскверняване" на гробовете. Неуважение към тях", пише възмутената Мариана.

Илиева добавя, че никога не би си позволила да снима видео на това място, тъй като то за нея е много свято, но го е направила, защото е останала адски възмутена от случващото се.

"Това е мястото, на което отиваш да "посетиш" своите близки, да ги "видиш" още веднъж. Това е място, което е много лично за всеки един човек. Няма да задълбавам относно значението му, смятам че ме разбрахте", пише още Мариана.

Ето какво пише още Илиева в социалната мрежа Фейсбук:

"И така, отивайки там за пръв път, преди доста време, с най-лошите възможни чувства (губейки близък) се натъкнах на един "ром" и неговата майка. Дойдоха до мен и с най-голямата възможна наглост започнаха в този момент да искат пари. Виждала съм хиляди други пъти след това да го правят ПО ВРЕМЕ на погребения. Струваше ми адски много усилия, за да не си изпусна нервите и благодарение на един човек до мен в този момент успях да си възвърна спокойствието. Ситуацията с парите се повтаряше (и повтаря) непрекъснато (който е посещавал гробищата е наясно за какво говоря), сякаш на това място, и в такива тежки моменти за хората, това е нормално. Някак се опитах да преглътна всичко това. Не го приемам и никога няма да го приема, но се опитвам да го преглътна.

Темата за мен е безкрайна. Няма да задълбавам повече. Не съм расист и никога не съм била. Но уважението между хората трябва да е взаимно".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук