Жената, която бе затисната от сметоизвозващата гондола до ромския кв.“Надежда“ в Сливен, се е връщала от работа, съобщиха жители на квартала, съобщава „Труд“.

Жертвата е работела в индустриалната зона на града, която се намира в непосредствена близост до 20-хилядното гето. Между 15,30 и 15,50 часа работничката в близък цех се е връщала у дома след края на смяната си. С нея се били и други жени.

В този момент сметоизвозващата гондола е започнала да изхвърля боклуците. По неясни засега причини тежката машина се е залюляла. И се е обърнала на едната си страна.

В обсега й е попаднала една от тях. За нещастие, тя е загинала. Другите са успели да се спасят. На място незабавно са били изпратени екипи на полицията, пожарната, пътна полиция и експерти.

Осигурен е кран, с който е вдигнат огромния автомобил. По разкази на жители на „Надежда“, служителите на реда и на пожарната са изровили от боклуците дете, което се отървало на косъм от фатална участ.

Тази версия обаче бе отхвърлена от органите на реда. „Вярно е, че по време на тежкия инцидент в района на сметището е имало деца. Те са успели да избягат. Няма пострадало дете“, увериха полицейски източници.

Извършва се оглед. Какви са причините, довели до трагичния инцидент, ще изяснява разследването. Една от работните версии е за техническа повреда на камиона-гондола.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!