Трамваят, който премиерът Сергей Станишев подкара в предконгресния клип на БСП, вече съществува и в сладкарски вариант. Днес Станишев получи като подарък от депутата от Коалиция за България и член на ИБ на БСП Кирил Добрев тематична торта под формата на трамвай.
От пресцентъра на партията информираха, че причината е силният медиен и обществен интерес към предконгресния клип на БСП.  Надписът на зелената торта е провокиран от дискусиите в интернет и гласи: „Кучетата си лаят, трамваят си върви!".  На самата торта обаче се забелязва правописна грешка - липсва пълният член на думата "трамвай".

Припомняме, че Станишев влезе в ролята на ватман в рекламен клип на БСП по повод предстоящия конгрес на социалистите тази събота и неделя. Партньори на премиера във видеото са министърът на културата Стефан Данаилов, както и 80-годишният дядо Гого.  Клипът, който е озвучен с музиката от сериала "На всеки километър" предизвика фурор в интернет и от няколко дни предизвиква горещи дискусии в публичното пространство. Това накара Бойко Борисов да отправи официално запитване до КАТ дали Станишев има документ за управление на трамвай. 

“Апелираме софиянци да запазят спокойствие. Място за паника няма, ватманите в градския транспорт са квалифицирани, а трамваите имат маршрут и посока. Гарантираме, че няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев”, заявиха от общината. /БЛИЦ