Протестиращите в Пловдив тежкотоварни камиони се събират на три основни локации в Пловдив - кръговото при околовръстния път на Асеновградско шосе, кръговото при с. Труд в посока Пловдив на Карловско шосе" и на бул. "Голямоконарско шосе". Превозните средства ще бъдат паркирани в крайна дясна лента и ще пропускат другите автомобили, съобщава Plovdiv24.bg.

Тировете се включват в националния протест на обединения транспортен бранш. Обявеното начало е 9:30 ч. 

Протестът става неконтролируем, включват се и други товарни автомобили, които не са към Съюза на международните превозвачи. Към момента не може да се каже дали ще има камиони на "Цариградско шосе" и "Кукленско шосе" до митницата. Не мога да кажа дали ще се събират на "Цариградско" и "Кукленско".

Засега е решено да не се блокира придвижването през входно-изходните магистрали. "Оставяме по една лента за движение на автомобилите. Какво са ни виновни хората, че министър на транспорта е един нарцис от Русе?", коментира транспортният бос Илиян Филипов. 

Очаква се около 11,00 ч. тежкотоварните автомобили да направят протестно шествие по централните булеварди в Пловдив, както и предишния път.

Както БЛИЦ съобщи, тази сутрин в София бяха блокирани ключови кръстовища. В столицата днес има три протеста - на служителите в градския транспорт, на таксиметровите шофьори и на превозвачите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ