Служители на община Пещера са използвали почивните дни, за да започнат набелязването на строителни парцели върху една от двете ски-писти, които ползват жителите на града в района на летовището „Св. Константин”, алармираха възмутени туристи.
Като аргумент било изтъкната липсата на квалифициран персонал, който да поддържа пистата, и самоделно приготвените приспособления, изпълняващи ролята на ски-влек. Преди няколко месеца в Пещера почина радетелят на планинските спортове и дългогодишен преподавател Димитър Юруков, който посвещаваше голяма част от за изграждането на любов към спорта в младите поколения в града и за развитието на масовия спорт. За случая, както и за продължаващото безразборно строителство в планината, ще бъдат сигнализирани областния управител, Министерството на околната среда и водите, както и прокуратурата граждани на Пещера, предаде кореспондентът на БЛИЦ във Велико Търново.
Само преди година по време на изборите за кмет на общината сегашният градоначалник Стилиян Варсанов пое ангажимента да спре безразборното строителство в летовището „Св. Константин” и да промени цялостната процедура по отреждане на строителни разрешителни с цел опазване на планината.  „Св. Константин” отбеляза 100-годишнината на своето създаване през тази година и е едно от най-старите и най-многолюдните в страната. Според специалисти то се нуждае от съвременна канализация и от градоустройствен план, който категорично да се спазва. Стилиян Варсанов е кмет, издигнат от политическа партия ГЕРБ, а за едногодишния частичен мандат от 2006 до 2007 г., бе издигнат и регистриран от БСП. /БЛИЦ