Три знакови за Дупница и региона убийства, станали преди 5-6 г., вероятно ще бъдат разкрити в хода на разследванията срещу братя Галеви, съобщава „Труд”. След арестите на Пламен Галев и Ангел Христов мнозина се престрашиха да свидетелстват за ъндърграунда и започнаха да изплуват разкрития за забравени кръвопролития, съобщават криминалисти.
Галевите бяха задържани преди около 3 месеца по обвинение в ръководене на организирана престъпна група. При разпитите по делата срещу тях изплували най-напред истини около убийството на инж. Емил Десподов, шеф на „Хидростроител”-Дупница. Той беше причакан пред входа на вилата си в Сапарева баня през август 2002 г. и ударен жестоко в главата. 

Не са разкрити и екзекуциите на две емблематични за местния ъндърграунд фигури. На 3 октомври 2000 г. беше затсрелян с 18 куршума в тялото Пламен Мавров – Гипса на 43 г. Гипса беше известен в града като лихвар и собственик на заведението „Браво” край стадион „Бончук”, където с охота и задълго отсядаха за веселба приближени и сподвижници на Галеви.

На 14 януари 2004 г. пък в дупнишкия квартал „Бистрица” пред неговия блок беше застрелян прочутият местен гангстер Ангел Стефанов-Гяволето (32 г.). Той беше пронизан от 15-16 куршума. За да спаси жена ни Вероника, която вървяла до него, Ангел я покрил с тялото си и поел целия откос. Вероника е сестра на приятелката на Пламен Галев – Юлияна, която е неотлъчно до него в последните години.

Две следователки от Националната следствена служба цяла седмица снемаха показания от 25 дупничани, явили се по желание да свидетелстват срещу Пламен Галев и Ангел Христов. Между тях били и близки и приятели на убитите Емил Десподов, Гипса и Гяволето. Разпитана е и съпругата на Гипса – Десислава Маврова.  /БЛИЦ