Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин.

Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обекта и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”. При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект. 

В рамките на стартиралите неотложни оперативно-издирвателните действия е установено, че извършителите на кражбата са напуснали Пловдив. За проверка на съпричастността им към случая са се включили служители на ГД"НП" и ОДМВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в село Долна Баня.

В полицейския арест са отведени трима мъже - 20 годишния Николай Т.- бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието и съучастникът му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже са от софийското село, но нямат предишни криминални прояви.

Задържан е и помощник-управителят на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал извършителите на престъплението. Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора. Пред униформените служители, тримата мъже са признали вината си, а в хода  на извършените претърсвания в домовете на тримата са  открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари.

С постановление на Районна прокуратура - Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане се очаква да бъде удължена за срок до 72 часа.