Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми Н.А., на 23 г., Р.П., на 23 г., и Д.К., на 21 г., за това, че на 21.09.2018 г., в гр. Асеновград, след предварителен сговор помежду си, в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство – ключ, отнели от хипермаркет чужди движими вещи – пари, сумата от 17 514 лева, ваучери за храна на стойност 2 701 лева и записващо устройство, на стойност 260 лева, всичко на обща стойност 20 475 лева, от владението на управителя на хипермаркета, собственост на търговско дружество, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят .

До момента е установено, че на 21 септември 2018 г., в гр. Асеновград, тримата обвиняеми отнели пари от касата на магазина, както и горепосочените  вещи. След извършване на престъплението те изгорили ръкавици, маски и дрехи, с които били облечени и изхвърлили монетите в язовир в близко село. При извършени процесуално-следствени действия почти цялата отнета парична сума е била открита и иззета от три места - в храсти в местност край града, в стопанска постройка в близко село и в изоставен строеж в гр. Асеновград. 

На всяко едно от местата имало по 5 000 лева, опаковани в найлонови пликове, които били скрити там от обвиняемите, като общо са намерени 15 000 лева.

Тримата са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.. Разследването по случая продължава.