Трима от обвиняемите за причиняване на смъртоносен побой на мъж в Лом остават в ареста, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Припомняме, че престъплението бе извършено на 09.08.2022 г. в гр. Лом от четирима мъже чрез нанесен от тях побой на 47-годишния Г.Ю. Пострадалият починал вследствие на причинения му тежък побой. 

Извършителите са били установени - Г.М., М.М., П.Н. и П.Ш. С постановление на прокурор те били привлечени в качеството на обвиняеми и задържани. 

"Влязоха в дома ни и започнаха да ни ритат. Носеха брадви и чукове. Пребиха ни от бой. Искаме доживотен затвор за извършителя", споделя жената на жертвата пред медиите, според която тарторът на ромите - Таси, все още не е задържан и се разхожда свободно по улиците.

"Той е бил виновния. Той не е задържан. Доколкото разбрах вчера си е пил кафето. Той не може да си пие кафето, защото моят съпруг сега гние", каза още тя. 

В рамките на 3 дни са извършени множество действия по разследването. Проведени са разпити на 21 свидетели, извършен е следствен експеримент, разпознавания, иззети са веществени доказателства, претърсвания и изземвания.

В днешно съдебно заседание съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор за обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Налице е опасността обвиняемите Г.М., М.М. и П.Ш. да се укрият или да извършат престъпление.

Спрямо тримата са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“. По отношение на обвиняемия П.Н. съдът е взел мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1500 лева, като се мотивира с липса на предходни осъждания и регистрации за криминални прояви за лицето.

Разследването по делото продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук