Окръжен съд-Ловеч потвърди с определение 77/2008 постановление на зам.-окръжния прокурор Кирил Петров за отнемане в полза на държавата и за унищожаване на 5-те аудиокасети със записи от прословутата среща на Надежда Михайлова през септември 1999 г. с активисти на СДС в Ловеч. Тогава този скандал под името "Ловечгейт" разтърси България, а Михайлова бе външен министър и член на националното ръководство на синята партия.
По случая бе задържан в полицията тогавашният ловешки кореспондент на "Дума" и настоящ втори мандат шеф на местния парламент Милко Недялков. Журналистът бе арестуван, след като разпространи сред колеги презаписи от аудиотекста, а заедно с това и публикува стенограма от него.
Тези дни в Ловеч Окръжната прокуратура огласи, че ще унищожи събраните аудиокасети по "Ловечгейт" с мотива, че в тях се съдържа информация, която може да бъде използвана за извършване на престъпление, тоест за разпространяване на информация, записана със специални разузнавателни средства. Недялков обаче обжалва магистратското разпореждане с иск касетите да му бъдат върнати.
"Мотивите на прокурора и съдът са смешни. Информацията, съдържаща се в тези касети, е известна на цяла България, качена е в интернет, повтаряна е стотици пъти от медиите и е странно да се твърди, че може да бъде "предмет на ново престъпление. Явно девет години държавното обвинение нямаше смелостта да прекрати това срамно дело поради липса на престъпление и сега се чуди с какви пируети да замаже поредицата си от политически слугинаж и гафове", коментира днес Милко Недялков, който е подавал молба за връщане на касетите още през 2002 година. Гергана Димитрова, БЛИЦ