Подалият оставка шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров вдигнал високо кръвно, когато научил, че достъпът му да класифицирана информация е отнет. Свалил го в дома на свой приятел от Пещера. Това стана ясно по време на заседание на Софийския градски съд по делото на бившия главен прокурор срещу Кирил Петков, пише "Телеграф". 

Цацаров заведе гражданско дело срещу бившия премиер Кирил Петков, който на 14 януари миналата година обяви в телевизионен ефир, че достъпът на председателя на КПКОНПИ до класифицирана информация на бил отнет. Месец по-късно допускът на Сотир Цацаров бе върнат от Държавната комисия по сигурност и информация (ДКСИ).

Днес в съда показания даде приятелят на Цацаров от Пещера – Костадин Семерджиев. Пред магистратите Семерджиев обясни, че е близък с бившия шеф на КПКОНПИ и когато чул изявлението на Петков по телевизията веднага направил опит да се свърже с него. Цацаров обаче не отговорил и се свързал с приятеля си час по-късно.

По думите на свидетеля бившият главен прокурор бил вдигнал кръвно 155 горна граница и той го поканил да му гостува в дома му в Пещера за уикенда.

Цацаров пристигнал в дома на Семерджиев с високо кръвно и ускорен пулс, лицето и очите му също били силно зачервени. Семерджиев измерил кръвното на Цацаров и отчел високата горна граница. На следващия ден Цацаров също бил съм високо кръвно налягане.

Следващото заседание на съда по делото на Цацаров срещу Петков ще се състои на 22 март и ще се гледа при закрити врати заради класифицирана информация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук