Един от членовете на „Изправи се.бг“ Светослав Трайков, който беше задържан заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и бившия член на КЕВР Еленко Божков за спирането на метрото в София, пусна откровена фалшификация за премиера.

Изгоненият от ГЕРБ твърди в публикция, че Борисов е в околностите на сръбския град Ниш „на ракийка и салатка на фона на исканата му оставка“.


Фейсбук Светослав Трайков

Снимката обаче се оказа от... 2018 година. И не само това - от Шладминг - един от популярните австрийски ски курорти.
На същата маса и със същите хора - канцлерът Себастиан Курц и председателят на Европейския съвет Доналд Туск в непринудена обстановка – министър-председателят празнува приемането на Австрия на председателството на ЕС, пише tribune.bg.


Борисов, Туск и Курц в Шладминг

Въпреки откровено елементарния фейк, „на въдицата“ бързо се закачиха всевъзможни протестъри.

„Новината“ беше препечатана и от сайта narod.bg – една от новите страници за фалшиви новини в мрежата. Там информацията е доразвита с откровената глупост, че това се съобщавало в сръбския https://www.blic.rs, но била свалена под натиск от Борисов.

„За Бойко се знае, че е много страхлив. Щом някоя от неговите „явочни квартири” бъде осветена от медиите, Борисов повече не стъпва там, обясни читателят на Narod.bg. Затова е хубаво да разкриваме всичките му тайни местенца, така скоро няма да има къде да се свре, радва се нашият читател“, лее измислици приписваният на Цветан Цветан сайт.