„Кучето беше кротко, гледах го от малко. После ми беше много мъчно“, това каза на влизане в съдебната зала 52-годишната циганка Анка Маринова, която в края на месец юни 2019 години обеси кучето си на дърво в Раковски.

Жената разказа още, че досега животното не било проявявало агресия, държала го вързано на двора, имала четири внуци, които си играели с него.


Нахранила го вечерта, сутринта към шест часа чула шум на двора, кучето се било отвързало и давело кокошките. Хванало седем кокошки за врата, след което ги пускало мъртви.

Тръгнало да проявява агресия и към нея. Затова го закачила на най-близкото дърво. Не знаела какво я грози и че извършва престъпление. В момента гледа още три кучета.

"Храня си ги, обичам си ги, няма да се повтори", заяви пред магистратите разкаяната Анка.

Преди много години се опитала да прекоси нелегално границата с Турция, за да иде при мъжа си, други криминални прояви твърди, че няма.

Припомняме, че зверството бе извършено на 27 юни на една от улиците в населеното място. В ранната сутрин хора, живеещи до къщата на Анка, били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че не знае. Още тогава очевидци разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни. Преди време на дървета до близките ниви тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!