Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, интересували сме се само от това да гарантираме приемственост между основните предизборни послания на партията, категоричен е Цветан Цветанов.

По традиция предизборните слогани на ГЕРБ са изпълнени със съдържание и техният избор не е случаен. Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, интересували сме се само от това да гарантираме приемственост между основните предизборни послания на партията. В нашият слоган "Европа ни чува" има заложени много резултати – за европейската перспектива на Западните Балкани, за охраната на границата на ЕС, за диалога между ЕС и Турция и за всички досиета, които успяхме да затворим по време на европредседателството. Всичко това ни дава основание да смятаме, че наистина Европа ни чува. Това заяви Цветан Цветанов пред журналисти в тервелското село Зърнево (област Добрич). 


"Във връзка с предстоящите европейски и местни избори отново съобщих, че след евровота ще бъде направен щателен анализ на изборните резултати, като в подбора на кандидати за кметове и общински съветници ще се взима под внимание тяхната активност и обществено одобрение по време на европейските избори. Също така анонсирах, че кандидатът за кмет на Добрич ще бъде партиен член, но все още е рано да се говори за име, тъй като номинационните събрания не са стартирали", коментира още той. 

"По темата с днешното интервю на кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова – заявих категорично, че думите й са извадени от контекста може би с цел да се търси някаква интрига. С Йорданка Фандъкова сме в отлични отношения и между нас съществува голямо доверие", заяви Цветанов. 

"Коментирах, че за разлика от ГЕРБ, където има висок морален стандарт и при всяко съмнение се стига да оттегляне от заеманите постове - при БСП е точно обратното. Там все още има народни представители, които са с повдигнати обвинения от прокуратурата, но при тях за оставка дори не е ставало въпрос", допълва той.