Безсилието на укриващият се в Сърбия бивш „банкер“ Цветан Василев (след фиаското му с „Магнитски“ и „Рико“) очевидно е достигнало връхната си точка, защото от месеци насам единствената тема, която медийните глашатаи на фараона у нас експлоатират, е „американският филм“ на абсолютно неизвестният „режисьор“ Кевин Буут.

Виждайки обаче, че  този „филм“ (нямащ нищо общо с художествените традиции на седмото изкуство, но пък обслужващ изцяло тезите на банкера-беглец) се провали с гръм и трясък, сега манипулаторите на хранилката на Цветан Василев, начело с Огнян Стефанов – агент „Академик“, започнаха да залагат на дълги и напоителни „интервюта“ с американеца.

В поредното такова, намерило място в сайта на Стефанов – „Фрогнюз“, некадърните манипулации на Буут, инсинуирани в белградския хотел на фараона, със сигурност няма да му донесат награда „Оскар“, но пък за пореден път ще спечелят аплаузите на неговия ментор и покровител Цветан Василев.
 

Кевин Буут

И този път целта е напълно прозрачна - без никакви факти, да бъдат наклеветени дежурните врагове на Василев – омразната му прокуратура (а в контекста на избора на нов главен прокурор – и кандидатът за този пост Иван Гешев), както и депутатът от ДПС Делян Пеевски, чиито вестници „Телеграф“ и „Монитор“ не спират от години да разобличават машинациите на съсипателя на КТБ.

Лъжите на Буут логично следват една след друга: например щом критикувал манипулациите на „режисьора“, вестник „Стандарт“ задължително бил собственост на Пеевски, а депутатът от ДПС лично стоял зад клипове и филми в You Tube (!?), които опровергавали с нови субтитри „великия“ филм на американеца. А пък мълчанието на медиите на Пеевски за „контрабандата на Булгартабак“ и финансирането на ИДИЛ, видите ли било толкова „оглушително“, та чак на господин Буут му било интересно как щяло да продължи това мълчание.

Разбира се, бръщолевенията на набеденият за „режисьор“ любител на марихуаната не предизвикват грам интерес. Не само защото партенката „Булгартабак“ – контрабанда – тероризъм“, умишлено сътворена от „Фрогнюз“ и рекетьорския сайт „Биволъ“, още преди години беше многократно и официално опровергавана, а защото претопляйки я, така нейните автори отново сами се изобличават като манипулаторите, на които плаща Цветан Василев.

По-важното обаче е, че разпространявайки небивалиците си, Буут на практика посочва именно Василев като човека, който е финансирал нескопосаните му „режисьорски“ напъни и който продължава да използва, когато се появи нужда от „говорител“, за да се наклепат за пореден път враговете му. Макар усърдно да отрича този факт, припомняме, че американецът заяви в предходно свое интервю, че в Белград го е завел не кой да е, а „журналистът“ от „Биволъ“ Асен Йорданов Сега Буут директно признава, че редовно си контактува с Цветан Василев, който дори му пращал линкове, придружени с обидни SMS-и против Пеевски.

Така манията за величие на „режисьора“ (който прави смехотворни опити да се сравнява с достойния Макгахан, отразявал като военен кореспондент на лондонския вестник „Дейли нюз“ Априлското въстание и руско-турската освободителна война), пасва идеално с измисления свят в който живее Цветан Василев и в който свят той, разбира се, е най-важният човек. Естествено, фактът, че е завлякъл над 5 милиарда от спестяванията на българите (за този факт не очаквайте от Буут да направи „филм“ или разследване), изобщо не смущава двамата другари, нито пък че парите на излъганите в КТБ вложители захранват от години цяла орда медийни, а сега и филмови глашатаи на Василев.

Но ако на хората вече им омръзна от дежурните манипулации на Цветан Василев,  Специализирания наказателен съд вече близо година се запознава професионално с далаверите на „иновативния“ банкер, измислил начин средствата на депозантите да се озовават в собствените му джобове под формата на заводи, предприятия и атрактивни имоти.

А когато дойде времето да се чете присъдата за откраднатите от фараона милиарди, дано поне тогава Василев намери доблестта да се върне в България и да погледне истината в очите. Тогава може би и Буут, а и хора като Огнян Стефанов, най-после ще престанат с лъжите.