"Не бих сложил всички под общ знаменател, но знам какво са направили БСП - имат организация да мобилизират хората и да затапят ключовите пътни възли. Категорично те седят зад протеста, както и други политически сили, които са извън Парламента." Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред бТВ протестите в страната.

"На срещата на Корнелия Нинова с кметовете. Те са ги коментирали тези неща. "Нека ги изметем, така ще получим по-висок резултат на предстоящите избори... и така.", обосновава се той.

"Цената на горивата зависи ли от Правителството? Кажете ми. Обръщението на президента Радев не му прави чест. Тези, които имат стари автомобили били най-ниският социален статус на обществото. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и се ограничават тези автомобили. Нормално е да се вземат мерки. Този законопроект за старите автомобили се обсъжда от 5 години. Радев с това си изказване показва некомпетентност. Един президент, за да си позволи да отправя такива послания - иска да внесе хаос в държавата или е популист, или е некомпетентен. Той трябва да е обединител на нацията, а в момента тласка държавата към предсрочни избори, за да назначи служебен кабинет.", категоричен е Цветанов.

"Днес ще се поиска среща между Менда Стоянова и президента. Когато фалира някоя компания и настане по-голям хаос, той ще е виновен.", допълва той.

"Валери Симеонов се извини. Премиерът се извини. И аз го казвам - извинявам се, но нека гледаме действията на хората. Той е много прям човек. Всеки има своите различни виждания, но той се е борил за повече пари за майките на деца с увреждания". Така коментира Цветанов скандалът с исканата оставка на Валери Симеонов.