Стилът на президента е да се налага вето, за да може да има дебат и да се търси поредната конфронтация или заблуждение. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с ветото на държавния глава върху промените в НК, предаде „Фокус“.

Той подчерта, че всичко, което е направено в НК, е съгласно директива на ЕС. „Това е станало след извършените терористични актове в Париж“, каза още Цветанов. Той обясни, че ако едно лице извърши тежко престъпление, което е с предпоставка да може да се заличат доказателства, да може да се предупреди съучастниците на това тежко престъпление или терористичен акт, в този кръг и в този вид престъпления, прокурорът е този, който може да поиска да не се уведомяват тези близки хора и този кръг.

„Това разбира се, подлежи на съдебна санкция“, каза още Цветанов. По думите му с този либерален подход, който е предприет от парламента, лицето си получава адвокатската защита и никъде не е говорено за ограничаването й. „Нямаме никакви притеснения, ще се запознаем обстойно с мотивите на президента“, каза Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!