„9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история“, това написа Цветан Цветанов в личния си фейсбук профил.

Ето какво още сподели биващият втори в ГЕРБ по повод важната дата в българската история (публикуваме думите му без редакторска намеса):

Преди 75 години щиковете и дулата на Червената армия не донесоха демокрация и свобода на България, а наложиха с кръв и терор един тоталитарен режим в продължение на 45 години.

Вече 30 години България се опитва да се раздели със сянката на това мрачно минало, да се освободи от митовете и фалшификациите за времето на комунизма, да осъзнае истината, която е необходима на бъдещите поколения.

Днес ние сме достоен член на ЕС и НАТО и нацията ни е длъжна пред бъдещите поколения да не продължава да живее с легенди за освободители и измислени герои, а трезво да преосмисли историята си.

Ясно трябва да кажем, че 9-и септември не е ден за празнуване и гордост, а за почит към жертвите на един тоталитарен режим, обявен за престъпен със закон и от българския парламент. 

Тази дата продължава да разделя и противопоставя нацията и вина за това носят и българските елити през годините на прехода. 

Истината обаче няма алтернатива, ако искаме да имаме достойно бъдеще като народ и държава!“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!