Едни градят, а други рушат. С това изречение може да се опише грозната постъпка на дама, която възмути стотици. Ситуацията се разиграва някъде в София. 

Мъж засажди дръвчета в градинката пред блока, но някой редовно чупил фиданките. Накрая Петър Илиев купил камера за наблюдение, с която да следи какво се случва. Именно на запис от тях се вижда и поредното посегателство.

Жена изкоренява и захвърля дръвчето, а после спокойно продължава по пътя си...Илиев отбелязва, че не познава въпросната дама и няма съседски спорове с никой. Той разкрива и мотивацията си да засажда дръвчетата - за да се радват всички живущи. Вижте неговия разказ:

"Ето и моята история. От няколко месеца някой чупи новонасадените дръвчета до блока, в който живея - реших да насадя японска вишна, за да радва всички живущи.

Аз садя, някой чупи - вече 5 дръвчета. Накрая сложих камера и се вижда какво се случва...не познавам жената, нямам межсусъседски разправии с никой...

"Случката е споделена в една от големите групи на столицата във Facebook. Там действието на жената провокира стотици гневни реакции и възмутени коментари.

Някои столичани отбелязват, че за лошите постъпки възраст няма, а други опитват да отгатна мотивацията на своята съгражданка да руши усилията на други.

"Направили сте много хубаво, но такива хора въобще обществото не трябва да толерира. Със сигурност трябва да се направи нещо", пише Димитър К.

"После младежите са вандали. Възпитание и морал - изгубени в България без възраст", смята Надежда К.

"Има си лоши хора, които до обяд са криви на себе си, след обяд им е крив целият свят! Почти всеки вход си има по някой такъв, без значение дали е мъж, или жена", констатира Цецка И.

Видеото, на което са запечатани действията на дамата,  вижте ТУК.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук