На ГКПП Връшка чука вчера към 14.15 часа за влизане в страната пристигнал лек автомобил „Ауди“, управляван от сръбски гражданин. Това съобщиха от МВР.

Граничните полицаи поискали съдействие от инспектор от РЗИ Видин за измерване температурата на пътника, която се оказала 38.5 градуса. На сръбския гражданин е издаден отказ за влизане в страната.

Сърбия затвори границите си за всички държави и обяви извънредно положение!

На същия пункт вчера към 16.30 часа за влизане пристигнал лек автомобил BMW, в който пътували четирима румънски граждани. Установено е, че един от тях е с температура 38.6 градуса. 

В същото време от МВР допълниха, че служители от мобилната гранично-полицейска група на ГПУ Брегово са конвоирали автомобила в 17.20 ч. за транзитно преминаване до ГКПП Дунав мост II.

На 14 март към 23.30 часа на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в Турция товарен автомобил „Мерцедес“ с водач турски гражданин. 

По искане на служители от „Гранична полиция” му е извършена щателна митническа проверка, при която са открити ‪250 000 защитни медицински маски. Те са иззети с разписка, съставен му е акт за митническо нарушение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!