Turkish Airlines организира ексклузивно роудшоу, на което представя пред европейска публика екзотични дестинации от групата на т.н. Ванилови острови. Неговата спирка в България бе в понеделник в София, като събра на едно място почетни консули, дипломатически представители, официални гости, туроператори и туристически агенции. Специален гост на събитието беше г-н Паскал Виролю, Изпълнителен директор на иновативната Организация на Ваниловите острови, която промотира възможностите за бизнес и туризъм в островните държави Мавриций, Сейшели, Мадагаскар и Реюнион.
„Работим усилено, за да представяме красотата и незабравимото преживяване от посещението на изключителни места като Ваниловите острови“, сподели г-н Виролю.

„Радваме се, че успяваме да пренесем нашите клиенти до екзотични и ексклузивни дестинации, организирайки редовни полети до Мавриций, Сейшели и Мадагаскар, както и до всяка една от 297-те дестинации по цял свят, до които летим – обясни г-н Мехмед Гюркайнак, Генерален мениджър на Turkish Airlines София. – Разширявайки мащабната си мрежа от въздушни линии и инвестирайки постоянно в световно известното високо качество на нашето обслужване, ние непрестанно развиваме концепцията си за ненадминато пътническо преживяване и приближаваме хората до техните мечтани пътешествия и безценни приключения по този начин.“

Роудшоуто се състоя със специалното присъствие на Почетния Генерален консул на Република Сейшели в България Максим Бехар и Почетния консул на Република Мавриций Христо Илиев, които подкрепиха идеята български компании да обърнат внимание на добрите възможности за бизнес с островните държави.

Turkish Airlines организира регулярни полети до Ваниловите острови чрез преки връзки до посочените дестинации през Истанбул. Авиокомпанията осъществява по 5 полета седмично от София до Мадагаскар и Мавриций, които в момента са на промоционални цени съответно от 999,40 евро и 870,16 евро с включени всички такси и багаж. Полетите на Turkish Airlines от София до Сейшели към момента са 3 пъти седмично на специална цена от 630,05 евро с включени всички такси и багаж.

Кои са Ваниловите острови?

С името Ванилови острови (Les Îles Vanille на френски) от 2010 г. се наричат общо няколко островни държави в Индийския океан - Сейшели, Мадагаскар, Реюнион, Мавриций, Коморски острови, Майот и Малдиви. Обединяването им има за цел да улесни туристите да пътуват в района като съчетават по няколко екзотични острова в една почивка. Името „ванилови“ е избрано, тъй като всички участващи острови са известни с отглеждането на ароматна ванилия.

Ваниловите острови предлагат общи пакети за почивка и карта Vanilla Pass за отстъпки в над 300 обекта на всички острови. Предвидено е създаването на местна нискобюджетна авиокомпания, която да направи пътешествията от остров на остров по-достъпни.

Всеки един от тези острови е сравняван с рая на земята. Малдивите, Сейшелите и Мавриций са за почитателите на по-спокойните почивки, а Коморските острови и Реюнион са за тези, които харесват дивата природа, вулканите и срещите с необикновени животни и растения.