Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев потърси помощ от компетентните служби заради хакерските атаки на сайта на Ловчанската митрополия и Община Ловеч.
Сайтът на Ловчанска епархия е станал жертва на хакери турски националисти. Върху заглавната му страница били изписани обидни послания на турски срещу арменския народ на фона на националното знаме на южната ни съседка. В момента сайтът на Ловчанска митрополия /https://www.eparhia-lovech. org /configuration.php/ се обновява заради хакерското нападение, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.

Протурски хакери са ударили на 3 пъти и сайта на Община Ловеч (htpp://lovech.bg). При първия пробив интернет-пират с името Ugurcan KaraUgurkan вградил на тъмночервен фон премигващ полумесец и петолъчна звезда. При втория и третия пробив пък неговите колеги вградили рекламни фотоси на турската армия. Кадрите с милитаристични сюжети изскачали при всеки опит да се влезе във форума за мнения и препоръки. Част от тях прославяли турски елитни спецчасти, други илюстрирали военен парад и погребение на загинал аскер. Според местни компютърджии деянието е дело на хакери, най-вероятно от Турция. /БЛИЦ