Разградчанин, който излежава доживотна присъда, осъди Областната дирекция на МВР в Разград заради стрес, причинен му от неоснователно обвинение по друго дело.
Досъдебното производство срещу Радослав Пенев-Ачо било прекратено повече от три години, след като е било образувано. Междувременно 39-годишният мъж бил осъден на затвор до живот заради убийство.

През есента на 2002 година Ачо събрал от жители на село Трапище 45 ваучера за подпомагане за отопление. Повечето от тях получили обещаните дърва, не били снабдени обаче 10 семейства, които подали сигнал в полицията. След като в РПУ-Лозница било образувано досъдебното производство, липсващите дърва били доставени. След повече от 3 години производството било прекратено като неоснователно. През този период дознателят го внесъл в прокуратурата и тя разпоредила доразследване. Според Пенев това му е причинило неимуществени вреди – притеснение, стрес, нерви и психическо разстройство.
Гражданският иск, заведен от него в Разградския районен съд, е бил за 10 000 лева. Магистратите обаче са постановили полицията в Разград да плати 1000 лв.
Ачо излежава присъда в затвора в Белене за убийството на шефа на Дивечовъдна станция "Сеслав" Александър Македонски, извършено през май 2006 г. По време на наказателния процес Радослав Пенев не се призна за виновен и заяви, че няколко седмици преди убийството дал пистолета си на един от другите двама подсъдими, за да сплаши Македонски. Според Ачо той го карал да преведе по сметките на дивечовъдната станция 40 000 лева, защото дължал парите за ваучери за дърва. Информацията е на Дарик радио. /БЛИЦ