54-годишният учител по английски език Тони Манчев е първият преподавател в Търновско, загубил битката с коронавируса. Любимият преподавател в търновската Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ и класен ръководител на IX "А" е развил двустранна пневмония. 

Той е лекуван в местната болница, но състоянието му се влошило и въпреки опитите на медиците да го спасят е издъхнал миналата седмица.

Не се съобщава мъжът да е имал придружаващи заболявания, пише "Борба". Смъртта на учителя по английски език потресе колектива и възпитаниците на учебното заведение. Негови колеги споделят в социалната мрежа, че с фаталния край на педагога школото е осиротяло, а в скръбта си децата направиха клип с общи снимки от преживявания със своя преподавател.

„Отиде си един истински човек и любим учител! За кратко време стана част от нашето семейство, част от 9 А! Няма да го забравим, няма да забравим това, което направи за нас, и всеки път, в който ни накара да се усмихнем“, споделя негова ученичка.

Ученическата телевизия на гимназията пък пусна във фейсбук възпоменателен филм с видеа и снимки с преподавателя.

Към момента с коронавируса се борят 19 преподаватели в училища и детски градини в областта. Заразени са 10 ученици, а десетки техни връстници са под карантина. Обмисля се преминаване в електронна форма на обучение при всички училища, в които заболеваемостта достигне 20 процента.

В понеделник отсъстващите от учебни занятия ученици в община Велико Търново са били под 320, което се равнява на 3 процента. Повече са хлапетата, които не са ходили на градина в първия ден на седмицата – 484, което прави 18 процента.