Човекът, който започна своята кариера като продавач на гевреци в Бурса, днес продава в цяла Турция бельо и трикотаж - собствено производство. 75-годишният Хасан Дурмаз, който се изселва от България в Турция през 1951 година, веднага след пристигането си започва да работи.
Едва 7-годишен, Хасан продава гевреци, за да подпомогне семейния бюджет, а на 11-годишна възраст започва да върти търговия с чорапи, пуловери и текстилни стоки като уличен продавач в бурсенската „Капалъ чаршъ“, пише 24rodopi.com.

Дурмаз, който на 18 години отваря свой търговски обект на същия пазар, до 30 годишна възраст продава дрехи на дребно. На 30 години Дурмаз започва собствено производство на ризи, а на 50 той постига върхове в своята работа. Започва да продава в цяла Турция бельо, блузи, жилетки, елеци и друго облекло - собствено производство.

„Пристигнахме в Бурса като изселници от България. Още първите дни след пристигането ни започнах да работя. 3 години продавах гевреци на улицата, след това станах уличен търговец на облекла. На 18 години открих първия си търговски обект на закрития пазар в Бурса. До 30 годишна възраст продавах облекло тук. На 30 години освен търговец, станах и производител, започнах да произвеждам ризи. През 1995 година постигнах върховете в работата си. Днес произвеждаме над 3 500 вида стоки, като бельо, трико, жилетки, блузи, спортни екипи, чорапи и др., които продаваме в цяла Турция. Дължа успеха си на трудолюбието, честността и приветливото си отношение. Имам две деца, които също съм научил на труд и тази професия”, разказва изселникът, за когото успехът се крие в трудолюбието и приветливото отношение към клиентите, пред IHA.