"Уикипедия" обяви Стефан Диомов за починал, пише Plovdiv24.bg. 

Според българския вариант на свободната електронна енциклопедия, прочутият композитор е издъхнал на 12 април 2010 година в Рупите.

На очи се набива и друга неточност - според информацията на "Уикипедия" Диомов е на 77 години - нещо, което няма как да се случи, при условие, че си е отишъл от този свят преди цели 12 години. 

Малко по-късно обаче от "Уикипедия" поправиха грешката си и изтриха датата на смъртта му.Композиторът е роден на 16 февруари 1945 г. в Бургас. Той става известен като ръководител на вокалните състави "Тоника“ и "Тоника СВ“.

Създава вокален квартет "Тоника“ през 1972 г. към Културния дом на транспортните работници в Бургас. През 1982 г. песента "Приятели“ е обявена за "Мелодия на годината“ в конкурса на Българската телевизия. Песните "Сбогуване“ и "Разказвай ми“ са отличени с първа награда на конкурса "Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора“ през 1975 и 1979 г.

От 1986 до 1991 г. е главен художествен ръководител на група "Магистрали“ към Транспортни войски.

През 1992 г. се връща в родния Бургас, където основава група "Горещ пясък“ към Община Бургас. Две години по-късно успява да изглади всички противоречия и събира членовете на ръководените от него вокални групи във "Фамилия Тоника“.

Новата формация има изключителен успех, а песента му "Здравей, как си приятелю“ печели годишната класация на "Музикална борса“ по "Хоризонт" на БНР за 1995 г. През 1996 г. възражда конкурса "Бургас и морето“ и е директор на следващите издания.

Сред популярните му песни са: "Мария“, "Ако помниш“, "Разказвай ми“, "Дъждовно реге“, събрани в троен диск с хитовете му, издание на "Стефкос мюзик“.