В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

Както знаете вече, сутринта имаше политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство още през съставянето му в началото на 2017 г.


Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма за повишаване на пенсиите и в случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене за повишаване на минималната пенсия на 250 лв., каза още Симеонов.

По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве към образователната система.

Той поясни, че идеята е четири-, пет- и шестгодишните деца да бъдат задължително в детска градина, като държавата поеме разходите за такси на тази група деца.

Третото, около което се обединихме, е да бъде определен и заделен фонд в размер на 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища, допълни още Симеонов, цитиран от "Фокус". Той посочи, че четвъртото, около което са се обединили, е първият ден от болничните да не се заплаща.