Погребаха 20-годишния младеж, който бе открит в събота мъртъв в местността Бадемите край Кресна. Случаят все още остава неизяснен. По тялото на Павлин Адамов бяха установени две прободни дълбоки рани в корема. Момчето е било съкратено от работа дни преди трагедията. До неделя на обяд в полицейския участък в Кресна бяха разпитани над 25 човека, познаващи Павлин, съобщава дупнишкият вестник "Струма".
Според негови близки 20-годишният Павлин е бил общ работник във фирма в града, но преди дни бил съкратен. Фирмата, в която е работил, е софийска и прави канализация в село Брезница, но от няколко месеца не изплащала заплати и работниците протестирали. Когато съобщили на Павлин, че е съкратен, той се разстроил страшно, коментираха негови колеги във фирмата.
Дали това го е подтикнало да посегне сам на живота си по такъв жесток начин, като търпи голямата болка и си нанася няколко удара, предстои да бъде изяснено. Търсят се факти и доказателства в подкрепа на другата възможна версия - убийство.
Вечерта преди смъртта си Павлин излязал от дома си видимо потиснат, оставил на майка си мобилния телефон и парите си. На въпроса: “Защо не си вземеш пари, нали излизаш?”, младежът отговорил: “На мен няма да ми трябват, ще ти трябват на теб”, разказаха запознати с разследването. Негови приятели казаха, че напоследък Павлин изкупил всички книги от книжарницата, в които се говори за убийства и кървави ритуали, което навежда криминалистите на мисълта, че е планирал самоубийството си.
По трупа има следи от опит да се прережат вените на двете ръце, има две рани отстрани на врата и две в областта на гърдите. Момчето е известно в Кресна като тих и скромен младеж, затворен в себе си. Въпреки че почти всички улики водят към версията самоубийство по случая е образувано дознание по член 115 от Наказателния кодекс за убийство.
Това е вторият случай на открит труп на младеж за месеца в Благоевградска област. На 9 февруари бе намерено тялото на изчезналия малко повече от 40 дни по-рано Иван Тумбалов. Дрехите на 20-годишния Павлин Адамов бяха намерени на повече от един километър от трупа на момчето, а самият нож до мъртвото тяло. Сигнал за изчезването на младежът бе подаден от майка му, след като той не се е прибрал цяла нощ. В събота тялото на момчето бе открито от местен пастир. /БЛИЦ