Всички пътища в Добричка област остават затворени – съобщиха от Областния съвет за сигурност –Добрич Почистването им се затруднява поради силен вятър и навявания. Машини работят в посока Добрич-Варна, Добрич –Тервел, Добрич-Ген.Тошево-Кардам-границата, където има митнически екипи.
Около обяд обаче снеговалежът и вятърът в Каварна, Шабла са се увеличили и вероятно дейностите по почиствавето ще спрат. По обяд беше спряно от страна на Пътно управление-Варна, и почистването на пътя Добрич-Варна заради навявания и снеговалеж.

Без ток в областта са 53 села без вода 37.Снежната покривка е около 24 см. С коли и екипи на пожарната, като пред тях е имало снегорини, около 10,30 ч. е започнало правенето на трасе до тервелското село Поп Груево заради родилка. По неофициална информация затам е тръгнал и медицински екип. Болно дете от село Безводица с висока температура е било спасено пак от медински екип с кола на пожарната.

В община Добричка, която включва 67 села, обмислят да обявят бедствено полжение «Вече два дена без ток са 34 села, а без вода 27» -съобщи секретарят на общината Соня Георгиева. В 12.30 часа пристигна влакът от София на гара Добрич със закъснение от 4 часа. Иизключително много са желаещите да пътуват с БДЖ, въпреки големите закъснения – казват ог жп гарата в Добрич.