Една история за добрина, но и за безразличие. За човечност и неглижиране. Хора ли сме? Или кучета, чуди се очевидец в мрежата. Поводът е ситуация, която се развива в град Казанлък през горещ летен ден, пише Глас Нюз.

Мъж върви по улица в града, посяда за малко, а после продължава.

Няколко метра по-надолу се строполява в несвяст на нажежения от августовското слънце тротоар. Ситуацията виждаме сякаш сме там - разкрива ни я видеозапис от охранителна камера.

Тя ни показва как няколко души спокойно подминават падналия човек. Дали са мислили за грижи и не са го видели, или просто са решили, че това не е техен проблем? Няма как да знаем.

За щастие млад мъж не остава равнодушен, а решава да провери какво се случва. Той отива до падналия, след него се присъединяват и други.  Никой от тях няма  телефон, което налага момчето да се обади на 112, като отиде до съседен магазин. Помощ е извикана, а един живот вероятно е спасен.

Вижте историята, споделена от Иван Иванов:

Колко бездушни хора, не, не са хора. Това са псета заобикаляйки и си казват това не е моя работа е за разлика от тях има и хора които няма да под минат, но не завършва разочарованието само с това.

Оказва се че никой от тях няма мобилен телефон да се обади на 112, младежа който намира падналия човек изтичва обратно в магазина за да се обади. Радвам се че го познавам, Борис Михайлов. Действието се развива в град Казанлък.

Повече информация за състоянието на пострадалия човек няма. А ситуацията повдига много въпроси и ни кара да се замислим.

Всеки от нас може да помогне - дори с малко, но трябва да има желание, а безразличието да бъде изкоренено. Защото както пише жена под публикацията: "Всички се надяваме, че някой ще ни помогне, когато сме безпомощни, но уви малцина биха го направили за непознат!"

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук