"Централното отопление остава най-евтиният и екологичен начин за отопление. Потребителите, избрали парното, имат целогодишно подгряване на топла вода от ТЕЦ-а.

Увеличението на цената на топлоенергия за нашите клиенти е само 38 стотинки на мегават. В сравнение с отоплението на ток или твърдо гориво, абонатите, избрали парното, си осигуряват топлина на достъпна цена.", коментира инж. Христин Илиев, директор на "Топлофикация Бургас". Според инж. Илиев при запазване на ниските цени на природния газ е много вероятно да няма промяна и на цената на топлинната енергия в началото на 2023 г.

Изпълнителният директор поясни, че първоначалната инвестиция за включване на централно парно отопление е по-малка в сравнение с всички останали варианти за осигуряване на отопление в жилището. „Централното топлофициране е решението, което предоставя на битовите и бизнес абонати ниски разходи, комфорт и уют. С отоплението на парно се преодоляват екологичните проблеми и се грижим за околната среда“, обобщи инж. Илиев. Той допълни, че производството на енергия чрез когенерацията на “Топлофикация Бургас“ намалява вредните емисии, отделяни във въздуха.

"С цел осигуряване на качествено топлоподаване през зимата, през летните месеци извършихме планираните ремонтни дейности по топлопреносната мрежа и абонатните станции.", посочи инж. Илиев. Той обясни, че с тези дейности се целят да се снижи до минимум възможността за възникване на аварии по време на отоплителния сезон.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук