Едно 16-годишно момиче, което в момента лежи в карнобатската болница, направи нещо, което трогва истински, пише Glas.bg.

В болницата има пациенти в тежко състояние и такива с COVID-19, които се борят за живота си и не могат да излизат от отделението. И на Светлозара й хрумва да ги зарадва.

Как? Прави… балонено дърво в двора на лечебното заведение. Така че шарените и весели балони да се виждат от прозорците и да направят часовете на много хора малко по-весели. 

"На 16 години съм от град Карнобат, уча в ,,СУ. Св.св Кирил и Методий". Откакто баща ми почина, започнах да правя каузи за деца, болни от рак. Тогава бях на 10 години", сподели Светлозара.

"Не искам хората, които са болни, и техните близки да изпитват, това, което изпитах аз. Приеха ме в болницата заради бъбречна криза, но когато се почувствах добре, исках да зарадвам и другите, защото е много гадно само да си стоиш в стаята. Идеята ми дойде малко преди да заспя и на другия ден я осъществих", разказа момичето.

През свободното си време тя рисува, пише стихотворения и разкази. Посланик е в Международната Наградата Херцога на Единбург.

Силата й е в това да кара хората да се усмихват. За нея това дърво не е само дърво, украсено с шарени балони, а олицетворение на Надеждата, която ни крепи през пандемията.