През последните два дни температурите в Тракия стигнаха до 26 градуса. Изведнъж люляците, крушите и ябълките в дворовете на хасковското село Клокотница цъфнаха, така сякаш внезапно е дошла пролетта, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
Според най-възрастните жители това е знамение за люта зима. Но заради тази почти зимна красота си струва да се преживее и лютюта зима, казват хората от селото.
В почивните дни ще се радваме на летни температури до 29 градуса. Толкова ще отчетат термометрите в Предбалкана - Велико Търново, Ловеч, а в останалата част от страната - между 22 и 27 градуса. Горещо за сезона ще остане до идната сряда заради топлата въздушна маса от юг, обяснява пред "Труд" дежурната синоптичка в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. До обяд ще има мъгли в Дунавската низина и равнините, но после пак ще е топло. В понеделник и вторник се очаква облачност над морето, а в низините по-продължителни мъгли. Температурите ще са между 20-25. От сряда до петък леко ще захладнее, градусите ще са между 17 и 22. /БЛИЦ