"Главният прокурор може да прекрати отпуска си във всеки един момент. След това е въпрос на дни - да се поиска от Народното събрание свалянето на имунитета на Бойко Борисов.

Възможностите пред лидера на ГЕРБ-СДС са две – да даде писмено съгласие, че не желае да се възползва от имунитета си, или да изчака решението на Народното събрание за снемането на този имунитет", това заяви адвокат Людмил Рангелов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

По думите му, ако Борисов следва думите си, че няма нищо вярно и съществено в казуса „Барселонагейт“, би следвало той сам да свали имунитета си.

Подчерта, че Софийската градска прокуратура вероятно е преценила, че има достатъчно събрани доказателства за повдигането на обвинение по чл. 253 от Наказателния кодекс (за пране на пари) на лидера на ГЕРБ:

"Написаното може да бъде четено по един начин. Софийска градска прокуратура е сметнала, че събраните доказателства са достатъчни и е решила да повдигне обвинения на Борисов за пране на пари. Срещу всеки от нас прокуратурата може да повдигне обвинение, а колко основателно е то е друг въпрос" , коментира адвокат Рангелов. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук