„Искам да стана български евродепутат, не евродепутат”. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори на въпроса на Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице” по Btv тази вечер. „Аз съм човек на действието, мисля, че съм го доказал. И като такъв мога да бъда полезен в Европейския парламент”, добави Валери Симеонов. Той е водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска класа)”, която се явява с №1 в бюлетината на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент.

Валери Симеонов беше категоричен, че българските представители в ЕП трябва да следят нещата в зародиш, а не да скачат при свършен факт. И трябва да търсят съмишленици сред останалите държави – най-вече сред източноевропейските, като Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Полша.

„Например,  както преди четири години никой не говореше за пакета „Мобилност” , сега никой не говори за минималните нива на преките данъци, които се опитват да наложат Франция и Германия. В момента само косвените данъци са регламентирани от Европейския съюз. А когато става въпрос за преките данъци – това са „Данък общ доход”, дивидентите? Там България е определила 10 %. Но Франция и Германия искат до определят един минимум, който да е по-висок. А това в никакъв случай не прави България конкурентноспособна, нито пък съдейства за развитието на българската икономика. На това трябва да се противопоставим. То се подготвя в момента. Трябва да бъдем изключително внимателни”, посочи Валери Симеонов.

Подчертавайки, че слоганът на коалицията е „Вместо думи – действия”, той припомни свършеното от него като вицепремиер и депутат, и от останалите народни представители в НФСБ като осигуряването на тишина и спокойствие по българските курорти, борбата за Банско, защитата на дребния и средния бизнес и други. „Казвам това, защото съм убеден, че когато един човек се представя пред избирателите си – той трябва да го направи със свършеното, а не с думичката „ще”, заяви Валери Симеонов.